20 Aralık 2011 Salı

Yüzme Antrenörü Yetiştirme Programında Yeniden Yapılanma

Bilindiği üzere federasyonumuzun yüzme antrenörlük yetiştirme programları, GSGM Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülmekteydi. Federasyonumuz ve Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ortaklaşa kararı doğrultusunda yeni açılacak antrenör yetiştirme kurslarının tamamen Federasyonumuz tarafından düzenlenmesine karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda Federasyonumuz mevcut yüzme antrenör yetiştirme programlarını Amerikan Yüzme Antrenörleri Birliği (American Swimming Association/ASCA ) antrenör yetiştirme programı ile birleştirerek yeniden yapılandırmıştır.

Yeni yapılanmada yer alan uygulamalar aşağıdaki gibidir;

  • 5 kademe için Türkçe &İngilizce(isteğe bağlı) basılı eğitim materyalleri, Power point sunumlar, CD, video Çanta, T-shirt verilecektir.

  • Antrenör eğitim materyallerine online olarak ulaşılabilinecektir.

  • Yüzme antrenörlüğü uygulama alanına yönelik derslere daha fazla yer ayrılacaktır.

  • Antrenörlere kademelerine göre antrenör kartları dağıtılacak ve her yıl vize edilecektir.

  • Antrenörlerin sürekli gelişimine yönelik teorik ve uygulamalı ulusal ve uluslar arası seminerler düzenlenecektir.

    Kursların sürelerini ve dersleri öğrenmek için aşağıdaki link'e tıklayabilirsiniz.

     

    http://www.tyf.gov.tr/ReportDetail.aspx?TopMenuId=2&ReportId=1092

23 yorum:

  1. merhaba . blog açarak iyi bir yapılanmaya gitmişssiniz öncelikle teşekkürler. burdan güzel paylaşımlarınızı takip etmek istiyorum fakat 2004 yılından itibaren anadolu üniv yüzme havuzunda başladığım antrenörlüğüme şu an ordu fatsada devam ediyorum. 2. kademe antrenörlük kursu takip ediyorum ama bi sıkıntım var daha önce hiç gelişim seminerine katılmadım ve ne zaman açılır 2. kademe açılana kadar açılır mı antrenörlük alırken şart mı bi oluru oluyor mu diye size sormak istedim bu konuda bilgilisinizdir umarım. teşekkürler başarılar.

    YanıtlaSil
  2. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. bildiğim kadarıyla eğer değişmemişse (ki değiştiğini sanmıyorum) 2. kademe antrenörlük kursuna katılmak için herhangi bir gelişim semineri gerekmiyor. kursta bir seminer yapılıyor ve daha önce buna katılmamış olanlar zorunlu olarak katılıyor. gerekli olan şartlar ise; 1. kademe antrenörlük belgesinin alınmasının üstünden 1 sene geçmesi gerekiyor ve en az 1 yıl 1 üst kademe antrenörün yanında çalışıldığının belgelenmesi gerekiyor...

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler. şöyle ki kaçırmış olduğum antrenörlük seminerlerinin başvuru şartlarında böyle yazıyordu da acaba dedim şart mı? birde dediğiniz gibiyse sonuçta ordaki seminere katılmak daha mantıklı. peki açılacak kurslar hakkında bilginiz oluyor mu? ben federasyon sayfasını gün aşırı takip ediyorum. ama sizin başka kaynaklarınız var mı.:)

    YanıtlaSil
  4. federasyonda irtibat halinde olduğumuz çok üst düzey insanlar var fakat bizde sadece bu konudaki şu tarihte şurda açılabilir gibi tahminleri veya planları öğrenebiliyoruz. resmiyete dökülmemiş bir bilgiyi burdan paylaşmamız doğru olmaz... örneğin kasımda istanbul ve ankarada yapılması planlanıyordu 2. kademe kursu ama olmadı...

    YanıtlaSil
  5. anladım peki öyleyse federasyondan takibe devam edeyim ben. siz nerde ikamet ediyorsunuz serhan bey.

    YanıtlaSil
  6. ben Antalyada yaşıyorum. benimde katılmam gerekiyor bu seminere. 2005 ten beri 1. kademe olarak görünüyorum ve yakında bu belgelerin birçok işlevlerinin kısıtlanacağını duydum.

    YanıtlaSil
  7. hmm anladım o zaman bi an önce açılır umarım. zaten yeterince kısıtlı :) şöyle anlatayım ben orduda gsgm nin havuzunda aboneyim eşim ve arkadaşlarımla gidiyoruz (eşimde lisanslı yüzücüydü lise zamanlarında ben de en son anadolu üniv yüzme takımında yüzdm)antrenman yapıyoruz bizim haricimizde kulüpler antrenman yapıyor arkadaşlarım teknik bilmiyorlar bir iki drille teknik veriyorum onlarada can kurtaranın teki geldi işte hocamısınız cevreden rahatsız olanlar var antrenörseniz belgenizi beyan edin cart curt konuştu sinirim bozuldu ki ben orda calışan antrenörlerden daha deneyimliyim daha iyi yüzerim.adamlar sırf 2yi almış,torpille girmiş bıkbık konuşuyorlar yok ders veremezmişim gibisinden bende sinirlendim hata etmişim gidip almadığıma ben fatsada otel havuzunda 2008 den beri kendim bireysel kurs açıyorum bi sorun yaşamadım gençlik spora bağlı olmayınca ama şu an damarıma bastılar ayrıca özel sporcular spor federasyonundan da aldım intibağımı engellilerlede çalışmalarım var en kısa zamanda açılır umarım adamın yüzüne yüzüne tutucam :) saol arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  8. sana ders veremezsin gibisinden konuşmaları yasal değil... sen sadece kulüp kuramazsın şuanda o kadar. onun dışında 2. kademe antrenörden bir farkın bulunmuyor... eğer senin spor yapmana veya havuza girmene engel olmaya çalışırlarsa beni haberdar et elimden geleni yaparım.

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürederim gerçekten saolasın verdiğin bilgiler için.ha bu arada akademik düşüncelerin varsa ordu üniv. şu an antrenörlük bölümü çıkışlı yüksek lisans yapmış öğretim üyesi alacak haberin olsun. iyi çalışmalar burdan takip edicem sizide güzel haberleriniz olsun. iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  10. yahu serhan hocam sizinle konuştuk şansıma 2 kademe kurs açılıyor şu an gördüm federasyon sayfasında yalnız dediğim gibi seminer yazıyor nasıl olucak? bilgilendirirseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil
  11. bu dediğim şekilde kurs dahilinde düzenlenen bir seminerde verilen belgeyle de oluyor olma ihtimali var. bunu araştırıp mutlaka buraya yazacağım.

    YanıtlaSil
  12. dün Leven Camuşcuoğlu hocayla görüştüm. kurs içinde seminer düzenleme ihtimalleri varmış. bu seminere dahil olarak belgeyi alabiliyormuşuz. ama henüz net olarak program yapılmamış. 2-3 gün içinde netleşir dedi.

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler serhan hocam. bende aradım sordum aynen öyle dedi ama bu hafta içinde açıklanır umarım. ben başvurumu yaptım ama ücreti yatırmadım . kendisi öyle söyledi bana. siz hangi döneme geliceksiniz.

    YanıtlaSil
  14. ben muhtemelen 2. döneme katılacağım.

    YanıtlaSil
  15. evet gözümüz aydın seminer düzenleniyormuş :) ana sayfada görebilirsin paylaştım. yalnız bu seferde benim katılamama ihtimalim çıktı. marmariste özel bir yarış düzenlenmiş. büyük ihtimalle o yarış yüzünden yine katılamayacağım...

    YanıtlaSil
  16. walla hocam aslında ayarlanabiliyor böyle şeyler tanıdık vasıtasıyla. bende 2. döneme katılacağım için ha 1gün erken ha 1 gün geç geldim diye uğraşmayacağım. zaten halkeğitimde sömestr tatiline giriyor bana tam denk geldi. bence bu fırsat kaçmaz hocam.yarışı unutun :)

    YanıtlaSil
  17. bakalım artık ayarlamaya çalışacağız :)

    YanıtlaSil
  18. serhan hocam size bişi danışıcam. bugün liste açıklandı kursa katılım benim adım yoktu.,aradım levent hocayı tekrar mail attım falan aldı adımı ama listeye eklememiş yine bende tedirgin oluyorum açıkcası parayı yatıracağım az bi para olsa bişi değil ucak biletimi falanda aldım. sorabileceğiniz biri var mı acaba? çünkü pek güvenemedim levent beye. daha önce attığım mailin gelmediğini söylüyor ama aynı zamanda kendimede atmıştım gidip gitmediğinin kontrolü için.bugün aldım kaydınızı dedi ama sayfada yine adım yok. yardımcı olabilir misiniz?
    (ezel nur korur)

    YanıtlaSil
  19. Levent hocam çok güvenilir bir insandır merak etmeyin. Benim hocamın çok yakınıdır. kendisiyle araları çok iyidir. internette güncellemeler çok çabuk olmuyor. siz parayı yatırın içiniz rahat olsun ama mutlaka dekontunu elinizde bulundurun. eğer parayı yatırdığınız halde bir sorun çıkarsa bizzat biz ararız ilgileniriz konuyla ama hiç ihtimal vermiyorum bu duruma.

    YanıtlaSil
  20. çok teşekkürederim o zaman ben yatırayım bugün.

    YanıtlaSil
  21. MERHABA SERHAN HOCAM. KURSUN AÇILMASINA 2 GÜN KALDI AMA NE SEMİNER PROGRAMI NE KURS PROGRAMI AÇIKLANDI. Bİ BİLGİNİZ VAR MI ACABA?

    YanıtlaSil
  22. merhaba Ezel hocam. bizim online sistemlerimiz biraz yavaş yürür... sitenin güncellenmesi zaman alabilir. bu yüzden seminer tarihinde ve saatinde orada olman yeterlidir, onlar yönlendirirler seni. eğer aklına takılan ve sitede yazmayan bir sorun olursa levent hocayla görüşebilirsin.

    YanıtlaSil